Kasvata itse: Satovalmis sienipölkky

Olen intohimoinen sienestäjä ja törmatessäni ensimmäistä kertaa puutarhassa kasvatettaviin sieniin, olin luonnollisesti innoissani. Halusin tavata miehet, jotka kasvattavat viljelyyn shiitaketta ja osterivinokasta. Näin tutustuin Ericiin ja Henriin sekä Gifts from Metsään. Kevätpuutarhamessujen varjoisan pihan syötäviin herkkuihin miehet kasvattivat satoa ja messuilla oli myös myynnissä sienipölkkyjä. Pölkyt kiinnostivat itseni lisäksi kovasti puutarhaihmisiä.

Sienipölkky on alkujaan kasvanut metsässä, josta se on harvennettu talteen. Lohjalla sijaitsevalla sienifarmilla pölkkyihin ympätään shiitake tai osterivinokas mykorritsaa. Sienipölkyt lepäävät ensin noin vuoden metsässä, jotta sienirihmasto juurtuu pölkkyyn. Tämän jälkeen sienipölkky on satovalmis tuottamaan herkullisia ja ravintorikkaita sieniä. Sienipölkky tuottaa n. 150-200 g satoa  6-8 viikon välein jopa 3-5 vuotta. Sienipölkky sijoitetaan ruukkuun sisälle, tai ulos parvekkeelle tai sitten sinne puutarhan varjoisaan ja kosteaan osaan.

Nyt Sienipölkkyjä on saatavissa myös puutarhaetsivien verkkokaupassa. Pölkyn hinta on 49,90€ ja hinta sisältää postituksen kotimaassa. Tilaa oma sienipölkky nyt!

 

Sienipölkyn hoito on helppoa, kun sen osaa. Ohessa pikaohjeet. Sienipölkyn mukana tulee tarkemmat hoito-ohjeet sekä herkullisia sienireseptejä sisältävä vihkonen.

1.Lepo

Laita pölkky ruukkuun tai pihalle. Anna levätä 2 kk satojen välissä. Kylvetä pölkkyä 2 viikon välein

2. Jääkylpy

Pölkky tarvitsee jääkylvyn, jotta sienet tulevat pintaan. Upota pölkky kokonaan veden alle. Laita paino päälle. Kylvetä altaassa tai tiskialtaassa 24 h

3. Suihkuttelu

Suihkuttele pintaan nousseita sieniä usein. Korjaa satosi

4. Ruoka-aika

Valmista sienet oman lempiohjeesi mukaan ja nauti salaa tai ystäviesi kanssa. hyvä sieni, parempi mieli :)