Hinnasto ja palvelukuvaukset 2023

Uusi piha muodostuu vaiheittain ja pikkuhiljaa. Mitä aikaisemmin olet liikenteessä, sitä paremmin pystyt hyödyntämään suunnitteluapumme. Hyvä ja järkevä suunnittelu pienentää pihan rakennuskustannuksia.

 

maastomallinnus

Pihasuunnitelmat uuden talon rakentajalle

Vaihe 1. Maanrakennussuunnitelma uuteen taloon

Tontin analyysi ja pihaluonnos. Sisältää käynnin kohteessa ja analyysin sekä pihan luonnostelun sähköiseen muotoon. Pihaan tehdään maaston korko- ja tasaustarkastelu 3D-luonnoksena. Luonnosta varten tontista hankitaan aina maastokäyrällinen karttapohja. Luonnoksessa on esitetty pihan muotokieli ja tilanjako, pinnat, istutusalueet ja pihan korkomaailma. Kasvillisuudesta on esitetty esimerkkejä. Luonnokseen on määritelty pinnantasauksen ja valaistuksen periaatteet. Tämä luonnos soveltuu rakennusluvan liitteeksi. 

Suunnitelman hinta: 1750€ sis. alv 24%
Lisäksi laskutetaan pohja-aineistosta 225€ ja matkakulut 1,3€/km sis. alv24%.

Vaihe 2. Maanrakennussuunnitelman täydentäminen pihasuunnitelmaksi

Tehdään maanrakennussuunnitelman pohjalle. Sisältää käynnin kohteessa ja todetaan rakentamisen aiheuttamat muutokset alkuperäiseen luonnokseen. Luonnos päivitetään pihasuunnitelmaksi, jossa on määritelty kasvit, varusteet ja pintamateriaalit. Sisältää kasviluettelon, määräluettelon ja kustannusarvion toteutuksesta sekä ideakuvia valituista materiaaleista, kasveista ja varusteista.

Suunnitelman hinta: 1300€ sis. alv 24%
Lisäksi laskutetaan kopiokuluja 100€ ja matkakulut 1,3€/km sis. alv. 24%.

Suunnittelu alkaa luonnoksesn laatimisesta
Pihasuunnitelma ja 3D-mallinnus

Pihasuunnitelmat peruskunnostuskohteeseen

Neuvontakäynti ja luonnos

Neuvontakäynti ja luonnos (kotitalousvähennettävä tuote). Sisältää käynnin kohteessa ja analyysin sekä pihan luonnostelun sähköiseen muotoon. Luonnoksessa on esitetty ideoita pihan tilanjaosta ja muotokielestä, kasvillisuuden ja varusteiden sijoittelusta sekä ehdotuksia pihan pintamateriaaleista. Pohja-aineistoksi tontista hankitaan maastokäyrällinen karttapohja. Neuvontakäynti ja pihaluonnos sopii erityisesti pihan kunnostajille ja omatoimirakentajille.

Suunnitelman hinta: 975 € sis. alv 24%
Lisäksi laskutetaan pohja-aineistosta 225€ ja matkakulut 1,3€/km.

 

 

 

Pihasuunnitelma

Vaihe 1. Pihasuunnitelma ja 3D-mallinnus

Käynti kohteessa ja pihan analyysi, jonka pohjalta laaditaan sähköinen pihasuunnitelma. Pihasuunnitelmassa on määritelty pihan muotokieli ja tilanjako, pintamateriaalit, varusteet ja kasvit sekä valaistuksen ja pinnantasauksen periaatteet. Suunnitelmasta laaditaan 3D-mallinnus, joka auttaa hahmottamaan miltä valmis piha näyttäisi. Lisäksi suunnitelma sisältää kasviluettelon, määräluettelon ja kustannusarvion toteutuksesta. Pihan materiaaleista, varusteista ja kasvillisuudesta on esitetty ideakuvia. Pohja-aineistoksi tontista hankitaan aina maastokäyrällinen karttapohja. Suunnitelmat toimitetaan sähköisessä muodossa.

Suunnitelman hinta: 2880€ sis. alv. 24%

Lisäksi laskutetaan pohja-aineisto (125 €)  ja  mahdollisia kopiokuluja toteutuman mukaan (arvio 25€- 150€ ) ja matkakulut 1,3€/km (arvio 2 kpl suunnittelukokouksia kohteessa). Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%


Vaihe 2. Pihasuunnitelman täydentäminen urakka-asiakirjoiksi

Sisältää pihasuunnitelman päivityksen urakka-asiakirjoiksi tarvittavine detaljeineen sekä vihertyöselostuksen. Kasviluettelo ja määräluettelo päivitetään. Tilataan erikoissuunnittelua tarvittaessa (esim. sähkösuunnitelma arvio 1500€). Näillä asiakirjoilla voit pyytää tarjouksen pihan toteutuksesta urakoitsijoilta.

Suunnitelman hinta: 1550€ sis. alv 24%
Lisäksi laskutetaan kopiokuluja 225€ ja matkakulut 1,3€/km. 

Mikäli haluat, järjestämme myös urakan kilpailutuksen puolestasi ja autamme osaavan viherrakentajan etsimisessä. Kilpailutus ja tarjouksien vertailu tehdään lisätyönä 80 €/h. Laskutus toteuman mukaan. Aika-arvio 6 h.

 

Optiot ja lisätyöt

Pihan kartoitus (Trimble GPS). 80 €/h sis alv 24%

  • Pihasta kartoitetaan rakennusten nurkkapisteet, nykyiset rakenteet, kulkuväylät, kasvillisuus. 
  • Kartoituksesta laaditaan sähköinen pohjakartta, joka toimii pihasuunnitelman pohja-aineistona. Karttapohjassa on esitetty kartoitetun elementin sijainti ja korkopiste.
  • Kartoitusta suosittelemme kohteisiin, joissa tontista ei ole saatavilla korkotietoja (erityisesti rakennusten nurkkapisteet) tai tontilla on runsaasti säästettäviä asioita, kuten istutuksia tai rakenteita.
  • työaika-arvio matkoineen 7 h

Työmaapalvelu 80€/h sis. alv 24%

  • Työmaapalvelu  neuvoo tarvittaessa asiakkaitamme 80€/h. Arvio 8 h.

Taimet suunnitelmiin

  • Halutessasi tarjoamme myös taimet laatimiimme suunnitelmiin (Toimitustapana Matkahuolto tai kotiinkuljetus). Taimista tehdään aina erillinen tarjous.
  • Tutustu taimipuotiin https://maisemasuunnittelu.fi/taimipuoti