Ensiluokkaista puutarhasuunnittelua

Ammattilaisen tekemä piha- tai puutarhasuunnitelma on avain onnistuneeseen lopputulokseen. Toiveesi täyttyvät, rakentaminen sujuu ja pihaprojektisi pysyy hallinnassa myös kustannuksien osalta.

Asiakaslupaukseni sinulle: Osaamiseni avulla säästät aina pihatöissä vähintään suunnittelupalkkioni verran.

Tutustu tarkempiin palvelukuvauksiimme ja hinnastoomme alla.

Uuden talon rakentajalle

Uusi piha muodostuu vaiheittain ja pikkuhiljaa. Mitä aikaisemmin olet liikenteessä, sitä paremmin pystyt hyödyntämään suunnitteluapuni. Hyvä ja järkevä suunnittelu pienentää pihan rakennuskustannuksia.

VAIHE 1: Tontin analyysi ja pihaluonnos, hinta 595 € (sis alv 24%)

 • Sisältää 1 käynnin tontilla (20 km säteellä Hämeenlinnasta). Ylimeneviltä kilometreiltä laskutamme 1 €/km. Lisäksi laskutamme 25 € kopiokuluja
 • Suunnittelun kesto 6 h
 • Tontin mahdollisuudet kartoitetaan ja pihasta laaditaan pihaluonnos. Selvitetään tarvittavat lisämittaukset ja kartoitukset. Katsotaan yhdessä talon paikkaa ja säästettävää kasvillisuutta sekä korkeuseroja ym. Määritellään tarvittavat pohjatutkimuspisteet sekä perustamistapalausunnon tarve. Pihaluonnoksessa esitetään työmaa-aikaiset tiet, läjityspaikat pintamaille ja muille maa-aineksille. Otetaan maa-analyysi pintamaista, jotta niitä voidaan hyödyntää myöhemmin pihan kasvualustana.

Tämä soveltuu erinomaisesti sinulle, joka olet hankkinut tontin ja taloprojektisi on alkamassa. Olet hakemassa rakennuslupaa ja kaivuri on tulossa aloittamaan tontin raivausta ja talon pohjatöitä.

VAIHE 2: Tontin mittaus ja tasaussuunnittelu, hinta 1490 € (sis alv 24%)

 • Sisältää 1 käynnin tontilla (20 km säteellä Hämeenlinnasta). Ylimeneviltä kilometreiltä laskutamme 1 €/km.
 • Suunnittelun kesto 16 h
 • Tontti mitataan ja kartoitetaan tarkkuus GPS:llä. Aineisto on sähköisessä muodossa ja jatkosuunnittelijoiden käytössä. Tasaussuunnitelma esitetään tasausviivoin ja korkeuskäyrin.

VAIHE 3: Yleissuunnitelma ja 3D -mallinnus uuteen taloon, hinta 1690 € (sis alv 24%)

 • Sisältää 1 käynnin tontilla (20 km säteellä Hämeenlinnasta). Ylimeneviltä kilometreiltä laskutamme 1 €/km. Lisäksi laskutamme 60 € kopiokuluja
 • Suunnittelun kesto 21 h
 • Yleissuunnitelmassa, mittakaavassa 1:200 tai 1:100, pihan toiminnot ja kulkureitit on sijoitettu paikoilleen, pintamateriaalit, rakenteet ja valaistuksen periaatteet on esitetty, säilytettävä ja istutettava kasvillisuus on merkitty. Suunnitelmassa on esitetty myös tasauksen ja hulevesien käsittelyn periaatteet. 3D -mallinnus auttaa sinua näkemään tulevan pihasi ja osallistumaan pihan suunnitteluun tasa-arvoisena suunnittelukumppanina. Lisäksi tämä vaihe sisältää määraluettelon ja kustannusarvion pihan toteutukselle.

VAIHE 4: Rakennussuunnitelma ja työselostus uuteen taloon, hinta 1690 € (sis alv 24%)

 • Sisältää 1 käynnin tontilla (20 km säteellä Hämeenlinnasta). Ylimeneviltä kilometreiltä laskutamme 1 €/km. Lisäksi laskutamme kopiokuluja 125 €
 • Suunnittelun kesto 21 h
 • Rakennussuunnitelmassa, mittakaavassa 1:200 tai 1:100, esitetään pintamateriaalit ja määrät, istutukset ja multaukset. Suunnitelmassa määritellään myös pihan varustus. Suunnitelma sisältää suunnitelmakartan, kasviluettelon, määräluettelon, työselostuksen ja kustannusarvion.

Suunnitelman mukaiset taimet laatimiimme suunnitelmiin

Toimitamme suunnittelemiimme kohteisiin mielellämme myös kasvit. Näin pääset hyödyntämään kasviosaamisemme maksimaalisesti: oikeat määrät ja lajikkeet sekä tarkastettu laatu ja nopeat toimitukset. Tulemme mielellämme myös tekemään istutustyöt yhdessä kanssasi. Taimitilaukset yksilöllisten tarjousten mukaisesti.

Työmaapalvelu

Pihan rakentuessa suunnittelija käy tarvittaessa tontilla ja auttaa rakentamisen aikaisissa pulmissa. Käynniltä laskutetaan kilometrit ja kulunut aika. Tuntiveloitushinta on 86,80 €/h (sis alv 24%, 70€/h alv 0%)

Kaunis piha ilahduttaa

Pihaluonnokset ja -toteutussuunnitelmat

Tanja on arvostettu ja osaava maisemasuunnittelija, tietokirjailija ja ammatillinen opettaja. Hyvien ohjeiden avulla ratkeaa niin pienet kuin suuretkin pihapulmat. Autan parhaiden ratkaisujen ja oikeiden toteutustapojen löytämisessä.

Neuvontakäynti/Talkooneuvonta taloyhtiöille ja luonnos, hinta 395 € (sis. alv 24 %)

 • Sisältää yhden käynnin suunnittelukohteessa (20 km säteellä Hämeenlinnasta). Ylimeneviltä kilometreiltä laskutamme 1€/km. Lisäksi laskutamme kopiokuluja 25 €.
 • Suunnittelun kesto 3-4h
 • Käynnillä tutustun pihaan ja sen ympäristöön. Pohdimme pihatoiveita yhdessä asiakkaan kanssa. Käynnillä ideoidaan ratkaisuvaihtoehtoja ja mietitään myös toteutusjärjestystä ja neuvotaan kasvivalinnoissa, kasvien hoidossa ja rakenteellisissa ratkaisuissa. Mikäli et tarvitse suunnitelmaa on tällainen neuvontakäynti usein riittävä.
 • Huomioithan tämän – Neuvontakäynti luokitellaan vähäiseksi suunnitteluksi, joten tästä tuotteesta voit hakea kotitalousvähennystä.

Pihan yleissuunnitelma ja 3D -mallinnus rivitalo-, omakoti-, tai vapaa-ajan asunnon pihaan, hinta 1935 € (sis alv 24%)

Pihan yleissuunnitelmaan eli Pihaluonnokseen on suunniteltu toiminnot, niiden vaatima tila, pihan muotokieli, kasvit, pintamateriaalit sekä pihavalaistus. Luonnos on värillinen ja sisältää ideakuvia tulevan pihan tyylistä. Luonnos on mittakaavassa ja antaa paljon ideoita pihan mahdollisuuksista. Pihaluonnokseen kuuluu 3D -mallinnus, joka helpottaa asiakasta hahmottamaan suunnitelmaa.

 • Sisältää kaksi suunnittelukäyntiä suunnittelukohteessa (20 km säteellä Hämeenlinnasta). Ylimeneviltä kilometreiltä laskutamme 1€/km. Lisäksi laskutamme kopiokuluja 60 €
 • Pihaluonnos on mittakaavassa 1:200 tai 1:100. Asiakas toimittaa kartta-aineiston suunnittelijan ohjeistamana.
 • Pihaluonnoksessa pihan toiminnot on sijoitettu paikoilleen, kasvilajit ilmoitettu suomalaisin nimin ja suunnitelman mukaiset pintamateriaalit ja rakenteet on nimetty. Suunnitelmassa on esitetty myös tasauksen ja hulevesien käsittelyn sekä valaistuksen periaatteet. Yleissuunnitelma sisältää suunnittelijan arvioiman alustavan budjetin toteutukselle.
 • Havainnollistava 3D -malli laaditaan pihaluonnoksesta
 • Tämän suunnitelman avulla saat ideoita siitä, mitä kaikkea ihanaa voit tehdä juuri sinun pihallasi. Soveltuu hyvin omatoimirakentajalle. Suunnitelma toimitetaan asiakkaalle sekä paperi- että sähköisenä versiona.
 • Huomioithan tämän – pihaluonnos sopii parhaiten tasamaatontille ja kokonaisidean hahmotteluun rinnetontilla.

Pihan rakennussuunnitelma rivitalo-, omakoti- tai vapaa-ajan asunnon pihaan, 1935 € (sis alv 24%)

Rakennussuunnitelma perustuu aina hyväksyttyyn yleissuunnitelmaan ja tarvitsee tontin mittatiedot onnistuakseen. Toteutussuunnitelma sisältää hulevesisuunnitelman, kasvillisuussuunnitelman, pintamateriaalit ja rakenteet sekä pihan varustus on mietitty, samoin valaistus. Pihasta laaditaan määrälaskelma ja kustannusarvio sekä työselostus.

 • Sisältää yhden lisäkäynnin suunnittelukohteessa (20 km säteellä Hämeenlinnasta). Ylimeneviltä kilometreiltä laskutamme 1 €/km . Lisäksi laskutamme kopiokuluja 125 €
 • Yleissuunnitelma ja 3D -malli ovat rakennussuunnittelun pohjana. Tässä vaiheessa asiakkaan on mahdollista tarkentaa toiveitaan ja ne huomioidaan lopullisessa suunnitelmassa.
 • Rakennussuunnitelma, mittakaava 1:200 tai 1:100, sisältää hulevesisuunnitelman, kasvillisuussuunnitelman, pintamateriaalit ja rakenteet sekä pihan varustuksen, valaistuksen periaatteet, määrät ja kustannusarvion ja työselostuksen. Suunnitelma toimitetaan asiakkaalle sekä paperi- että sähköisenä versiona.
 • Kokouksessa valmis suunnitelma käydään läpi ja pohditaan jatkoa. Suunnittelija auttaa mielellään viherrakentajan valinnassa ja neuvoo järkevää toteutusta yhdessä asiakkaan kanssa.

Tämä suunnitelma soveltuu urakka-asiakirjaksi ja tämän pohjalta voit pyytää tarjouksen viherrakentajalta.

Suunnitelman mukaiset taimet

Toimitamme suunnittelemiimme kohteisiin mielellämme myös kasvit. Näin pääset hyödyntämään kasviosaamisemme maksimaalisesti: oikeat määrät ja lajikkeet sekä tarkastetut taimet nopealla toimituksella. Tulemme mielellämme myös tekemään istutustyöt yhdessä kanssasi. Taimitilaukset yksilöllisten tarjousten mukaisesti. Istutustöiden veloitushinta on 49,60 €/hlö/h (sis alv 24 %, 40€/h alv 0 %)

Työmaapalvelu

Pihan rakentuessa suunnittelija käy tarvittaessa tontilla ja auttaa rakentamisen aikaisissa pulmissa. Käynniltä laskutetaan kilometrit ja kulunut aika. Tuntiveloitushinta on 86,80 €/h (sis alv 24%, 70€/h alv 0%)

Pyydä tarvittaessa yksilöllinen tarjous. Tarjous sisältää hinnan lisäksi aikataulun ja työohjelman.

Tallenna tai tulosta hinnasto pdf-dokumenttina alta!